Ohnivé gazpacho s krutóny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ohnivé gazpacho s krutóny
Ohnivé gazpacho s krutóny
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45190 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 ks | Bageta |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
1 ks | Okurka salátová |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
200 g | Tuňák v oleji |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 9,0mg |
Draslík | 700,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Bageta, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Máta, Okurka salátová, Paprika červená, Sůl, Tuňák v oleji, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ohnivé gazpacho s krutóny postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce nalijeme 800 ml vody a dáme vařit spolu s paprikou, cibulí a česnekem. Vše vaříme cca 15 minut. Do mixéru dáme obsah hrnce plus okurku, oloupané avokádo, rajčatový protlak, chilli papričku, ocet a olej. Osolíme, opepříme, přidáme mátu a umixujeme dohladka. |
2 | Necháme vychladit a před podáváním ozdobíme plátkem tuňáka. Poté na pánvi osmažíme kousky na kostičky nakrájené bagety, podáváme spolu s vychlazenou polévkou. |