Hovězí maso s fazolemi a kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí maso s fazolemi a kukuřicí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45197 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 g | Chilli koření mleté |
100 g | Fazole bílé v chilli omáčce |
200 g | Hovězí maso zadní |
2 g | Kmín drcený |
40 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Olej olivový |
2 g | Oregano sušené |
2 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 485,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 625,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Fazole bílé v chilli omáčce, Kmín drcený, Kukuřice cukrová nakládaná, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí maso s fazolemi a kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Zadní hovězí masu umeleme na masovém strojku, česnek prolisujeme, nakládanou kukuřici a rajčata slijeme, rajčata nakrájíme na malé kousky. |
2 | V kastrůlku rozehřejeme olej, přiložíme mleté maso, osolíme, opepříme a restujeme. Jakmile pustí šťávu, maso promícháme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Přisypeme česnek, okmínujeme, okořeníme chilli kořením, oreganem, zasypeme moukou a dusíme doměkka. Nakonec přimícháme rajčata, kukuřici a fazole i s omáčkou. Promícháme, prohřejeme, rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
1