Nejlepší zapečené žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší zapečené žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4520 |
Ingredience
10 plátek | Anglická slanina |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 polévková lžíce | Tuk |
15 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 56,9mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 1,2mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Sůl, Tuk, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší zapečené žampiony postup přípravy receptu:
1 | Vydlabeme lžičkou žampiony a nožičky nakrájíme na malé kousky. Nakrájenou šunku osmažíme na tuku, přidáme pórek. |
2 | Vydlabanou hmotu a nakrájené nožičky osolíme, opepříme a podusíme. |
3 | Zapékací mísu vyložíme slaninou a na ni dáme klobouky žampionů, které naplníme směsí a posypeme strouhaným sýrem. |
4 | Navrch dáme plátky slaniny a pečeme při 180 stupních 30 minut. |