Recept

Jehněčí s rajčaty a bramborem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45200

Ingredience

1 kg Brambory
1 polévková lžíce Celer - nať
2 ks Cibule
800 g Jehněčí kotlety
0,5 kávová lžička Kmín celý
0,5 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
2 kávová lžička Sůl
1 dl Vývar z hovězích kostí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 911kJ
12% Sacharidy 42 g
53% Tuky 39 g
31% Sodík 628 mg
82% Bílkoviny 46 g

Jehněčí s rajčaty a bramborem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso z kotlety bez kosti a tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupané cibule s česnekem drobně pokrájíme. Oloupeme brambory (nejlépe červené, které se hned nerozvaří). Omyté pokrájíme na čtvrtky.

2

Omytá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku s celerovou natí a libečkem omyjeme a drobně pokrájíme.

3

V hrnci rozehřejeme olej s vepřovým sádlem a maso osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme ho zvolna asi 8–10 minut. Pak maso osolíme (1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a smažíme do doby, až cibule zesklovatí. Pak přimícháme rajčata, rozmačkáme je trošku, přidáme brambory, sůl (1 lžičku), kmín, vývar, vše promícháme a dusíme do změknutí masa asi 35–40 minut. Občas směs promícháme. 10 minut před koncem dušení přimícháme bylinky.

4

Hotový pokrm podle chuti dosolíme, opepříme a hned servírujeme.

Poznámka

K dušenému skopovému masu podáváme čerstvý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept