Jehněčí s rajčaty a bramborem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí s rajčaty a bramborem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45200 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 g | Jehněčí kotlety |
0,5 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
2 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 133,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Kmín celý, Olej slunečnicový, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Libeček, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí s rajčaty a bramborem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso z kotlety bez kosti a tuku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky velikosti sousta. Oloupané cibule s česnekem drobně pokrájíme. Oloupeme brambory (nejlépe červené, které se hned nerozvaří). Omyté pokrájíme na čtvrtky. |
2 | Omytá rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostky. Petrželku s celerovou natí a libečkem omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | V hrnci rozehřejeme olej s vepřovým sádlem a maso osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme ho zvolna asi 8–10 minut. Pak maso osolíme (1 lžičku), posypeme čerstvě pomletým pepřem, přidáme cibuli s česnekem a smažíme do doby, až cibule zesklovatí. Pak přimícháme rajčata, rozmačkáme je trošku, přidáme brambory, sůl (1 lžičku), kmín, vývar, vše promícháme a dusíme do změknutí masa asi 35–40 minut. Občas směs promícháme. 10 minut před koncem dušení přimícháme bylinky. |
4 | Hotový pokrm podle chuti dosolíme, opepříme a hned servírujeme. |
Poznámka
K dušenému skopovému masu podáváme čerstvý chléb.