Telecí plátek přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 11 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plátek přírodní
Celkový čas: | 11 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45202 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Hořčice gurmánská |
5 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
4 g | Sůl |
120 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 93,6mg |
Draslík | 465,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice gurmánská, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plátek přírodní postup přípravy receptu:
1 | Telecí plátek z kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme. V pánvi rozpálíme olej, vložíme plátek masa a z obou stran jej orestujeme, z kažé strany přibližně 3 minuty. |
2 | Plátek upravíme na talíř a potřeme hořčicí. Chceme li plátek s výraznější pálivou chutí, použijeme ostřejší hořčici. |
Poznámka
Servírujeme teplé.