Telecí maso dušené s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso dušené s mrkví
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Polévkové kostky Vitana |
4 g | Sůl |
200 g | Telecí kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 648,1mg |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 379,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Telecí kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso dušené s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso nakrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme kostičky masa a zprudka orestujeme. Podlijeme trochou vody, přidáme půlku hovězí polévkové kostky, podusíme 15 minut, přisypeme mrkev, promícháme a dodusíme. |
3 | Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.