Kroupy s jehněčími žebírky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kroupy s jehněčími žebírky
Kroupy s jehněčími žebírky
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 45206 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 dl | Bujón hovězí |
300 g | Celer bulvový |
1 polévková lžíce | Celer - nať |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Cibule |
160 g | Hříbky čerstvé |
800 g | Jehněčí žebírka |
200 g | Kroupy ječné |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
6 polévková lžíce | Sýr balkánský |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 126,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 226,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Jehněčí žebírka, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Sýr balkánský, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Kroupy ječné, Máslo čerstvé, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kroupy s jehněčími žebírky postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí žebírka zbavíme šlach a žilek, dobře je omyjeme a osušíme. Maso osolíme a silně opepříme. |
2 | Hřiby očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější plátky. Kroupy dobře promyjeme a necháme je v sítu okapat. Celer, cibuli a česnek oloupeme a omyjeme. Celer pokrájíme na kostičky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyjeme nať petržele z celeru, drobně pokrájíme a odložíme do misky. |
3 | V zapékací míse rozpálíme 2 lžíce oleje a 3 lžíce másla. Hřiby a cibuli podusíme zhruba 2 minuty. Přidáme maso, česnek a osmažíme ho z každé strany dozlatova. Pak přidáme kroupy, konzervovaná rajčata i s nálevem, bujón, vše promícháme, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby. |
4 | Pečeme při 190°C přibližně 1-1,5 hodiny. Během pečení občas směs promícháme, podle potřeby, pokud jsou kroupy suché, přilijeme vodu. |
5 | Přibližně v polovině přimícháme celerovou nať. |
6 | Upečené maso se zeleninou a hříbky na talířích posypeme nastrouhaným balkánským sýrem a ozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Podáváme s čerstvý chlebem.