Recept

Kroupy s jehněčími žebírky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 45206

Ingredience

5 dl Bujón hovězí
1 polévková lžíce Celer - nať
300 g Celer bulvový
200 g Cibule
160 g Hříbky čerstvé
800 g Jehněčí žebírka
200 g Kroupy ječné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
6 polévková lžíce Sýr balkánský
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 939 kcal
Kilojoule 3 928kJ
14% Sacharidy 52 g
84% Tuky 63 g
1025% Sodík 21 g
73% Bílkoviny 41 g

Kroupy s jehněčími žebírky postup přípravy receptu:

1

Jehněčí žebírka zbavíme šlach a žilek, dobře je omyjeme a osušíme. Maso osolíme a silně opepříme.

2

Hřiby očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na silnější plátky. Kroupy dobře promyjeme a necháme je v sítu okapat. Celer, cibuli a česnek oloupeme a omyjeme. Celer pokrájíme na kostičky, cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno. Omyjeme nať petržele z celeru, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

3

V zapékací míse rozpálíme 2 lžíce oleje a 3 lžíce másla. Hřiby a cibuli podusíme zhruba 2 minuty. Přidáme maso, česnek a osmažíme ho z každé strany dozlatova. Pak přidáme kroupy, konzervovaná rajčata i s nálevem, bujón, vše promícháme, zakryjeme poklicí a dáme do předem vyhřáté trouby.

4

Pečeme při 190°C přibližně 1-1,5 hodiny. Během pečení občas směs promícháme, podle potřeby, pokud jsou kroupy suché, přilijeme vodu.

5

Přibližně v polovině přimícháme celerovou nať.

6

Upečené maso se zeleninou a hříbky na talířích posypeme nastrouhaným balkánským sýrem a ozdobíme petrželkou.

Poznámka

Podáváme s čerstvý chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept