Masové drůbeží kuličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové drůbeží kuličky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45208 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Drůbeží maso |
200 g | Kedlubna |
100 g | Maces - nekvašený chléb |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 296,9mg |
Draslík | 315,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 188,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kedlubna, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso, Maces - nekvašený chléb, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové drůbeží kuličky postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, na mlýnku na maso pomeleme do misky, přidáme oloupaný a nastrouhaný česnek, rozklepneme celá vejce, přisypeme macesovou mouku (rozemletý maces), oloupanou a jemně nastrouhanou kedlubnu, drobně nasekanou petrželovou nať a nasekaný pórek. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme, rukou důkladně promícháme. |
2 | Z připraveného těsta tvarujeme malé kuličky, které vaříme ve vroucí osolené vodě asi 20 minut doměkka. |
Poznámka
Tento druh masových kuliček podáváme s hovězí polévkou.