Jednoduchý recept

Táborská roštěná

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4521
Kategorie: Maso

Ingredience

60 g Česnek
400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
250 ml Hovězí vývar základní
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
15 g Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
2% Sacharidy 8 g
30% Tuky 22 g
21% Sodík 421 mg
44% Bílkoviny 25 g

Táborská roštěná postup přípravy receptu:

1

Nakrájené roštěnky naklepeme, nařízneme po okrajích blány, osolíme a opepříme.

2

Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky a necháme osmahnout dorůžova na mírně rozehřáté slanině, kterou jsme nakrájeli na drobné kostičky. Zalijeme trochou vývaru.

3

Na pánvi v rozpáleném sádle prudce opečeme roštěnky. Dáme je dusit na slaninu s česnekem.

4

Po změknutí je vyndáme a necháme šťávu vysmahnout na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dobře provaříme.

5

Procezenou šťávu necháme přejít varem a pak do ní vložíme roštěnky.

6

Podáváme se šumavským knedlíkem či vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
solim63@seznam.cz
Táborská roštěná
Táborskou roštěnou miluji,no a stylově...jsem z Tábota.Relativně snadná příprava a výsledek dtojí za to...
 
solim63@seznam.cz
Táborská roštěná
blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept