Jednoduchý recept

Trhané petrželové noky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45212
Kategorie: Přílohy

Ingredience

50 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 471 kcal
Kilojoule 1 973kJ
16% Sacharidy 59 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 298 mg
30% Bílkoviny 17 g

Trhané petrželové noky postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, necháme svařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a manší lžičkou vykrajujeme noky, které vhazujeme do vody, vaříme přibližně 10 minut.

2

Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.

Poznámka

Servírujeme teplé. Noky podáváme teplé k různým druhům masa nebo do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept