Brambory s krůtími nudličkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s krůtími nudličkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45214 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
200 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
600 g | Krůtí prsa |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kari koření, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s krůtími nudličkami postup přípravy receptu:
1 | Omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji na pánvi. Osolíme a okořeníme paprikou a kari. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozložíme do ní oloupané, na plátky nakrájené vařené brambory. Na brambory poklademe krůtí nudličky a vše zalijeme jogurtem rozmíchaným s nasekanou petrželkou a citronovou šťávou. |
3 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |