Vepřový závitek plněný kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový závitek plněný kysaným zelím
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45217 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Cibule |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
6 g | Sůl |
40 g | Šunka drůbeží |
200 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 475,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový závitek plněný kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme, opepříme, na každý položíme slabý plátek drůbeží šunky, vrstvu okapaného kysaného zelí, stočíme do závitků a zajistíme párátky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, vsypeme do pánve s rozehřátým olejem a necháme zesklovatět. Vložíme oba závitky a ze všech stran orestujeme. Obsah pánve přendáme do pekáčku, podlijeme troškou vody, dáme do trouby a pečeme přibližně půl hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Závitky rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Parádní závitky, chutnaly nám. Recept jsem jen malinko upravila v tom, že jsem použila místo kýty krkovičku a místo olivového oleje olej řepkový.
Ještě dodám ,že jsem pekla déle než půlhodinu. Zelí půjde dochutit i např. rozškvařenou slaninou s troškou cibule, půjde přidat kmín a pokud někdo chce místo výpeku šťávu, tak může trochu zahustit moukou.