Jednoduchý recept

Trhané pórkové noky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45218

Ingredience

300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 962kJ
16% Sacharidy 56 g
25% Tuky 19 g
15% Sodík 298 mg
32% Bílkoviny 18 g

Trhané pórkové noky postup přípravy receptu:

1

Máslo nakrájíme na malé kousky a dáme ho do misky, přisypeme mouku, rozklepneme celé vejce, přidáme nasekanou petrželovou nať, osolíme, opepříme. Do hrnce nalijeme vodu, dáme vařit, dřevěné kuchyňské prkénko namočíme do vroucí vody, lžící přeložíme těsto na prkénko a lžičkou vbíráme a vhazujeme malé noky vody, kde je vaříme přibližně 10 minut.

2

Uvařené noky scedíme, opláchneme a necháme okapat.

Poznámka

Servírujeme teplé. Noky podáváme teplé k různým druhům masa nebo je používáme do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept