Jednoduchý recept

Omáčka vaječná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 4522
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Okurky nakládané
5 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
400 g Vepřové maso libové
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 496 kcal
Kilojoule 2 077kJ
2% Sacharidy 8 g
50% Tuky 38 g
92% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Omáčka vaječná postup přípravy receptu:

1

Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky, na oleji osmahneme. Nakrájíme na plátky maso, přidáme na cibulku a podusíme.Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.

2

Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou kyselou okurku a zakysanou smetanu. Promícháme a necháme povařit.

3

Když je omáčka hotová přidáme 2 vejce nakrájená na kostičky a vmícháme do omáčky.

4

10 minut povaříme a podáváme.

Poznámka

Vejce předem uvaříme natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept