Omáčka vaječná - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka vaječná
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4522 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 l | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Okurky nakládané |
5 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
400 g | Vepřové maso libové |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 278,9mg |
Draslík | 327,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 606,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Okurky nakládané, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka vaječná postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky, na oleji osmahneme. Nakrájíme na plátky maso, přidáme na cibulku a podusíme.Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. |
2 | Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou kyselou okurku a zakysanou smetanu. Promícháme a necháme povařit. |
3 | Když je omáčka hotová přidáme 2 vejce nakrájená na kostičky a vmícháme do omáčky. |
4 | 10 minut povaříme a podáváme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.