Řízky z mletého masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řízky z mletého masa
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 45223 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 g | Hovězí libové |
2 g | Kmín mletý |
10 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
60 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 37,5mg |
Draslík | 236,2mg |
Vláknina | 740,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí libové, Sůl, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řízky z mletého masa postup přípravy receptu:
1 | Libové hovězí a libové vepřové maso umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme trochu vody a vymícháme mazlavé těsto. Z těsta vytvarujeme dva menší řízky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, vložíme řízky a restujeme z obou stran do zlatova. Z každé strany opékáme přibližně čtyřih minuty. |
3 | Řízečky upravíme na talíře a teplé podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí vařené pbrambory.