Pikantní vepřové kotlety z mikrovlnky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 6 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní vepřové kotlety z mikrovlnky
Pikantní vepřové kotlety z mikrovlnky
Celkový čas: | 6 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45226 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
100 g | Kapie |
1 kávová lžička | Kari koření |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřové kotlety |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 392,9mg |
Vláknina | 647,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Olej olivový extra panenský, Vepřové kotlety, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní vepřové kotlety z mikrovlnky postup přípravy receptu:
1 | Kotlety omyjeme, okraje nařízneme (aby zůstaly pěkně rovné), osolíme, posypeme kari kořením, polijeme worcesterskou omáčkou, přidáme oloupaný, na tenké kolečka nakrájený česnek, pokapeme olejem, přes potravinářskou fólii jemně naklep. Připravené kotlety položíme na misku, pokapeme vodou, vložíme do mikrovlnné trouby, misku přiklopíme, a maso dusíme 2 minuty. Kotlety otočíme na druhou stranu, obložíme je kapií, vrátíme do trouby a dusíme ještě 2 minuty. |
2 | Hotové kotlety necháme 2 minuty dojít a potom je s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Takto připravené kotlety podáváme se smaženými hranolky nebo vařenými brambory, talíř ozdobíme plátkem citrónu.