Kotlety s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety s volským okem
Kotlety s volským okem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 45233 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Kečup ostrý |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 549,6mg |
---|---|
Cholesterol | 314,3mg |
Draslík | 422,7mg |
Vláknina | 79,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Kotlety umyjeme, rozkrojíme na dvě porce, osolíme, opepříme, naklepeme, položíme je na skleněnou misku a pokapeme olejem. Misku vložíme do mikrovlnné trouby, a maso dusíme 2 minuty, poté kotlety obrátíme na druhou stranu, na každou rozklepneme celé vejce, jež uprostřed propíchneme, misku vrátíme zpátky do mikrovlnné trouby a opět dusíme 2 minuty. |
2 | Hotové kotlety vyjmeme z trouby a servírujeme na mělké talíře. |
Poznámka
Kotlety s volským okem podáváme jako hlavní teplé jídlo, vhodnou přílohou jsou smažené hranolky, na talíř přidáme kečup.