Recept

Pečená krůta s rýžovou nádivkou a omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 45234

Ingredience

1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Koření Italia
4 kg Krůta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Olej olivový extra panenský
375 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 353kJ
0% Sacharidy 1 g
18% Tuky 13 g
18% Sodík 370 mg
169% Bílkoviny 95 g

Pečená krůta s rýžovou nádivkou a omáčkou postup přípravy receptu:

1

Z krůty odstraníme vnitřnosti a břišní dutinu dosucha vytřeme.

2

Smícháme olivový olej s citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, zahradními a italskými bylinkami.

3

Připravenou krůtu plníme rýžovou nádivkou s pancettou a rozinkami a připravíme na pečení, tzn. křídla složíme pod trup a nohy svážeme kuchyňskou nití.

4

Krůtu vložíme na rošt velkého pekáče, natřeme olivovou směsí a v rozehřáté troubě na 180 °C pečeme 2 až 2,5 hodiny za občasného polévání vypečenou šťávou. Krůta je upečená, má-li kůže zlatavou barvu a maso je měkké. Pokud na povrchu rychle hnědne, překryjeme ji alobalem.

5

Hotovou krůtu vytáhneme z trouby a položíme na velkou mísu, šťávu necháme v pekáči, překryjeme fólií a 15 minut necháme přikryté.

6

Omáčku připravíme ohřátím 2 lžic vypečené šťávy s výpečky, do které přidáme mouku a restujeme do hněda za neustálého míchání, po lžičkách přidáváme drůbeží vývar a umícháme do hladké husté omáčky.

Poznámka

Podáváme s opečenou zeleninou a omáčkou. Pancetta je italská slanina z nasoleného a okořeněného vepřového boku. Rýžová nádivka viz samostatný recept

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept