Cizrnová polévka se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnová polévka se slaninou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45235 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
400 g | Cizrna |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 ml | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 25,1mg |
Draslík | 311,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnová polévka se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce nalijeme olej, osmahneme na něm cibulku a nakrájené plátky slaniny. Po pěti minutách přidáme vývar, rajčatový protlak a opláchnutou cizrnu. |
2 | Polévku nyní osolíme, opepříme dle chuti, přidáme chilli a nadrcený česnek. Následně ještě deset minut povaříme a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.