Zdravý recept

Krevetová polévka s cibulkou

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 45239
Kategorie: Polévky

Ingredience

1 ks Cibule
40 ml Citronová šťáva
150 g Krevety tygří - loupané
50 ml Ocet rýžový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Rýže thajská
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 l Vývar rybí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 252 kcal
Kilojoule 1 053kJ
8% Sacharidy 30 g
9% Tuky 7 g
54% Sodík 1 g
38% Bílkoviny 21 g

Krevetová polévka s cibulkou postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce se slepičím vývarem přidáme citronovou šťávu, zázvor a nakrájenou cibulku. Vodu přivedeme k varu, vmícháme rýži, poté snížíme teplotu a vaříme 8 minut.

2

Polévku následně osolíme, opepříme, přidáme krevety, ocet a opět uvedeme do varu, vařit necháme přibližně dvě minuty.

3

Na závěr v hrníčku rozmícháme vejce a velice pomalu je vléváme za neustálého míchání do polévky. Povaříme další dvě minuty a můžeme podávat.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept