Krevetová polévka s cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetová polévka s cibulkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45239 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
150 g | Krevety tygří - loupané |
50 ml | Ocet rýžový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže thajská |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar rybí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 223,4mg |
Draslík | 343,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Vejce slepičí, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Ocet rýžový , Pepř černý mletý, Rýže thajská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevetová polévka s cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce se slepičím vývarem přidáme citronovou šťávu, zázvor a nakrájenou cibulku. Vodu přivedeme k varu, vmícháme rýži, poté snížíme teplotu a vaříme 8 minut. |
2 | Polévku následně osolíme, opepříme, přidáme krevety, ocet a opět uvedeme do varu, vařit necháme přibližně dvě minuty. |
3 | Na závěr v hrníčku rozmícháme vejce a velice pomalu je vléváme za neustálého míchání do polévky. Povaříme další dvě minuty a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.