Biftek Pavilon - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Biftek Pavilon
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 4524 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 371,8mg |
Draslík | 936,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Biftek Pavilon postup přípravy receptu:
1 | Svíčkovou očistíme, nakrájíme na válečky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Pečeme je na másle nebo je potřeme olejem a pečeme na rožni. |
3 | Šťávu zakapeme troškou bílého vína. Při podávání zdobíme opečeným plátkem šunky a smaženým vejcem. Obkládáme rajčaty, která plníme žampiony dušenými na másle. |