Nádivka z rýže s pancettou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka z rýže s pancettou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 45240 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
125 g | Arašídy |
1 špetka | Citronová kůra |
60 ml | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
8 plátek | Pancetta |
125 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
125 g | Rozinky tmavé |
375 g | Rýže dlouhozrnná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 573,0mg |
Draslík | 238,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 16,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Koriandr mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pancetta, Petržel - nať, Pórek, Rozinky tmavé, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka z rýže s pancettou postup přípravy receptu:
1 | Na středním ohni ve větší pánvi rozpálíme olivový olej a 1 - 2 minuty restujeme plátky nahrubo nakrájené pancetty do křupava, vyjmeme a odložíme. |
2 | Ve vroucí vodě vaříme do měkka rýži (přibližně 12 minut), slijeme vodu a rýži odložíme. |
3 | Na pánvi následně 2 - 3 minuty restujeme máslo s rozpůleným, nadrobno nakrájeným pórkem, přidáme mletý kmín a koriandr. |
4 | Do pánve vložíme uvařenou rýži, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, orestovanou pancettu, pražené arašídy, omyté rozinky a jemně nasekanou čerstvou petrželovou nať, promícháme a prohřejeme. |
5 | Nádivkou naplníme krůtu, při servírování podáváme jako přílohu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pancetta je italská slanina z nasoleného a okořeněného vepřového boku.