Fazolová polévka s treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s treskou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45245 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
600 g | Fazole bílé |
50 ml | Olej olivový |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Treska aljašská |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 94g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 47g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cuketa, Fazole bílé, Treska aljašská, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s treskou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na plátky nakrájenou cibulku, celer a cuketu. Zelenina musí změknout, nikoliv však zčernat. |
2 | Nyní přidáme do hrnce vývar, osolíme, opepříme a přidáme rybu. Vaříme tak dlouho, dokud se nebude maso rozpadat. Nakonec přidáme do polévky smetanu a fazole z konzervy, přivedeme k varu a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.