Fazolová polévka se sýrem Halloumi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se sýrem Halloumi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45246 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole |
1 ks | Fenykl sladký - hlíza |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Halloumi |
600 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 12,7mg |
Draslík | 478,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Fenykl sladký - hlíza, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Halloumi, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se sýrem Halloumi postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme olej, osmahneme na plátky nakrájenou cibulku, celer a fenykl. Zelenina musí změknout, nikoli však zčernat. |
2 | Do hrnce přidáme hrnce vývar, osolíme, opepříme, vlijeme smetanu a fazole z konzervy, které jsme před přidáním lezce rozmačkali vidličkou. Na závěr do polévky přidáme sýr, pokrájený na kostičky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.