Kuřecí maso s citronovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí maso s citronovým přelivem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45248 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 dl | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
750 g | Kuřecí prsa |
25 g | Máslo čerstvé |
4 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 127,5mg |
Draslík | 731,2mg |
Vláknina | 277,8mg |
Vitamín A | 58,4mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí maso s citronovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa jemně naklepeme a nakrájíme na proužky. Podle chuti osolíme, opepříme, dáme do misky, přidáme sójovou omáčku, lžíci oleje a 2 lžíce citronové šťávy. Vše promícháme, misku zakryjeme a vložíme na 20 minut do chladničky. |
2 | V pánvi rozehřejeme zbývající olej, máslo, přidáme kuřecí plátky a smažíme za stálého míchání přibližně 3 minuty, dokud maso nemá zlatavou barvu a není dobře propečené. Poté maso vyjmeme z pánve a odložíme na talíři stranou. |
3 | V misce smícháme kukuřičnou mouku se lžící studené vody, až vytvoříme hladkou směs. Tu nalijeme do pánve, zalijeme drůbežím vývarem, mícháme a vaříme 2 minuty, do jemna. Přidáme zvývající citronovou šťávu a cukr, vše důkladně promícháme. Do pánve se směsí přisypeme osmažené kuřecí maso a prohřejeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Maso podáváme ozdobené plátky citronu a nasekanou petrželkou nebo pažitkou. Nejvhodnější přílohou je vařená rýže.