Guláš s mraženou zeleninovou směsí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 48 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš s mraženou zeleninovou směsí
Celkový čas: | 48 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 45249 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
40 ml | Olej rostlinný |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
30 g | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
450 g | Vepřová plec |
600 ml | Voda pitná |
400 g | Zeleninová směs francouzská - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 106,5mg |
Draslík | 542,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Zeleninová směs francouzská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš s mraženou zeleninovou směsí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné maso pokrájíme na kostky, na oleji zpěníme cibuli, vmícháme maso, orestujeme. Poté osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme. K poloměkkému masu přidáme mraženou zeleninu, kterou jsme prolili vodou a rajčatový protlak. Guláš dusíme, až je maso měkké. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jako přílohu můžeme podávat chléb, těstoviny nebo houskové knedlíky.