Jednoduchý recept

Mořské ryby se šunkou a paprikou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45250

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
800 g Mořská štika - filety
3 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Paprika oranžová
2 ks Paprika červená
2 ks Paprika žlutá
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
1 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek
4 plátek Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
3% Sacharidy 9 g
9% Tuky 7 g
7% Sodík 145 mg
71% Bílkoviny 40 g

Mořské ryby se šunkou a paprikou postup přípravy receptu:

1

Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme.

2

V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme pokrájené papriky a česnek, přilijeme 2 lžíce vody, podle chuti tymián, pepř a sůl, za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut, dokud papriky nejsou měkké.

3

Rybí maso nakrájíme na plátky, ty podle chuti osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku parmské šunky, upevníme párátkem. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, porce masa smažíme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou propečené a nemají zlatavou barvu. Pakje zakryjeme a dáme stranou.

4

Do pánve s již měkkou paprikou přidáme balsamicový ocet a 5 minut prohříváme. Z masových kousků odstraníme párátka a nakrájíme je na silnější plátky. Podáváme s dušenou paprikou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept