Mořské ryby se šunkou a paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské ryby se šunkou a paprikou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45250 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
4 stroužek | Česnek |
800 g | Mořská štika - filety |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
2 ks | Paprika žlutá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 plátek | Šunka parmská |
1 špetka | Tymián čerstvý |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 78,0mg |
Draslík | 691,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 118,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Mořská štika - filety, Paprika červená, Paprika žlutá, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské ryby se šunkou a paprikou postup přípravy receptu:
1 | Papriky omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme pokrájené papriky a česnek, přilijeme 2 lžíce vody, podle chuti tymián, pepř a sůl, za občasného míchání směs dusíme přibližně 20 minut, dokud papriky nejsou měkké. |
3 | Rybí maso nakrájíme na plátky, ty podle chuti osolíme a opepříme. Každou porci zabalíme do plátku parmské šunky, upevníme párátkem. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, porce masa smažíme z každé strany přibližně 5 minut, dokud nejsou propečené a nemají zlatavou barvu. Pakje zakryjeme a dáme stranou. |
4 | Do pánve s již měkkou paprikou přidáme balsamicový ocet a 5 minut prohříváme. Z masových kousků odstraníme párátka a nakrájíme je na silnější plátky. Podáváme s dušenou paprikou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.