Špenátovo-sýrový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátovo-sýrový koláč
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 45252 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
375 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
125 g | Sýr balkánský |
60 g | Sýr Čedar |
250 g | Sýr smetanový tavený 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 288,9mg |
Draslík | 462,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 11g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 4,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Paprika červená, Sůl, Sýr balkánský, Sýr Čedar, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Špenátový protlak mražený, Sýr smetanový tavený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátovo-sýrový koláč postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazený špenát vložíme do síta, vymačkáme z něj vodu. Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, mrkev omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Cukety omyjeme a strouháme. Papriku omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky. |
2 | V míse smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu a mrkev, nakrájenou papriku a špenát. Podle chuti osolíme, opepříme. |
3 | Směs dáme do formy, posypeme nastrouhaným Čedarem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Koláč bude hotový přibližně po 25 minutách, kdy by měl mít zlatavou barvu a propečenou kůrku. |
Poznámka
Koláč podáváme teplý, např. s hlávkovým salátem. Je vhodný pro různé příležitosti - párty, piknik. Lze ho však podávat i studený.
Výborný tip na koláč