Jednoduchý recept

Dýně zapečená s Čedarem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 45254

Ingredience

1 dl Citronová šťáva
750 g Dýně
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
200 g Sýr Čedar
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
1 dl Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 841kJ
3% Sacharidy 12 g
15% Tuky 12 g
15% Sodík 307 mg
18% Bílkoviny 10 g

Dýně zapečená s Čedarem postup přípravy receptu:

1

Dýni oloupeme, nakrájíme na kostky a vaříme v páře 5 - 10 minut, dokud kousky nezměknou, (musí však zůstat stále pevné).

2

V menším nízkém hrnci přivedeme k varu drůběží vývar, do něj přidáme škrob, smíchaný do hladka s citronovou šťávou. Vaříme za stálého míchání 1 - 2 minuty, dokud omáčka nezačne houstnout. Pak přidáme polovinu nastrouhaného sýra a vaříme další 2 minuty, dokud se sýr zcela nerozpustí. Přimícháme jemně nasekanou pažitku a petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

3

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Uvařené kousky dýně vložíme do žáruvzdorné misky, zalijeme omáčkou a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Zapékáme v troubě 5 - 10 minut, dokud směs nezíská zlatavou barvu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Místo drůbežího vývaru můžeme použít i vývar zeleninový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept