Řeřichová polévka s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řeřichová polévka s cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 45265 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
150 ml | Mléko polotučné |
50 ml | Olej rostlinný |
100 g | Ořechy Kešu |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Řeřicha |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 865,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Ořechy Kešu, Řeřicha, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řeřichová polévka s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej, přibližně 10 minut podusíme pokrájenou cibuli a brambory. Mezitím si stranou na pánvi opražíme (bez oleje) kešu oříšky, poté je nahrubo nasekáme. |
2 | Do hrnce přidáme řeřichu včetně stonků a cca dvě minutky dusíme, přidáme vývar, sůl, pepř a vaříme přibližně dalších pět minut. Poté celý obsah přelijeme do mixéru, rozmixujeme do hladka. Na talíři polévku ještě ozdobíme oříšky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.