Letní salát s olivami po česku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní salát s olivami po česku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 45268 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule |
200 ml | Dresink Vinaigrette |
300 g | Okurka salátová |
250 g | Olivy černé |
100 g | Paprika červená |
100 g | Paprika zelená |
100 g | Paprika žlutá |
400 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 89,0mg |
Draslík | 549,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dresink Vinaigrette, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní salát s olivami po česku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno, papriky, rajčata, okurku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, pariky zbavíme jádřince a zeleninu nakrájíme na stejné kousky. |
2 | Tvrdý sýr nastrouháme, připavenou zeleninu smícháme dohromady s cibulí a olivami. Salát přelijeme dresinkem, ochutíme solí, a necháme 30 minut uležet. Podáváme posypaný tvrdým strouhaným sýrem. |
Poznámka
Servírujeme studené.