Jednoduchý recept

Písecká hovězí pečeně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 4527

Ingredience

100 g Cibule
400 g Hovězí maso zadní
250 ml Hovězí vývar základní
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Sardelová pasta
15 g Slanina vepřová
50 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 20 g
22% Sodík 445 mg
44% Bílkoviny 25 g

Písecká hovězí pečeně postup přípravy receptu:

1

Prošpikujeme hovězí maso, osolíme, opepříme a opečeme na sádle.

2

Maso vyjmeme, na tuku osmažíme dozlatova na jemno nakrájenou cibuli, opět vložíme maso, mírně podlijeme vývarem a necháme dusit.

3

Maso vyjmeme, když je téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk a zaprášíme moukou, orestujeme.

4

Přidáme sardelovou pastu, vše zalijeme vývarem a necháme dobře provařit.

5

Nakonec omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a znovu je zvolna dusíme doměkka.

Poznámka

Podáváme se šumavským knedlíkem a se zeleninovými saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept