Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45271 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Ocet vinný |
3 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
250 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 119,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Pažitka, Šalotka, Špenát listový čerstvý, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska se špenátem a pažitkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Špenát, pažitku a šalotky omyjeme, jemně nasekáme. |
2 | V nižším hrnci si připravíme omáčku - vlijeme víno, přidáme nakrájenou šalotku a 5 lžic vinného octa. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 5 - 10 minut, dokud se tekutina skoro nevyvaří. Pak vše precedíme přes síto, šalotky odstraníme a zbytek směsi vrátíme zpět do hrnce, opět zahřejeme, vmícháme máslo a vytvoříme krémovou omáčku. Přidáme nakrájenou pažitku, podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | V pánvi naskládáme vedle sebe plátky tresky kůží dolů, zalijeme studenou vodou a lžící vinného octa, zvolna přivedeme k varu, zakryjeme a odstavíme. |
4 | V další pánvi vaříme 3 - 4 minuty špenát, až bude měkký, v sítu z něj vymačkáme přebytečnou vodu a osolíme ho. |
5 | Na talíře umístíme porce špenátu, na ně vařenou rybu a vše přelijeme pažitkovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.