Ostrý salát s celerem, česnekem a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý salát s celerem, česnekem a vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 45272 |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
5 stroužek | Česnek |
200 g | Majonéza |
250 g | Uzené maso vařené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 350,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 661,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 6,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Majonéza, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý salát s celerem, česnekem a vejci postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nastrouháme (nebo nakrájíme) nadrobno. Uzené maso nakrájíme na menší kousky. Česnek oloupeme, utřeme, celer oloupeme a nastrouháme. Potom ho smícháme s nakrájenými vejci. V salátu rozmícháme utřený česnek, na závěr do salátu vmícháme majonézu. Před podáváním necháme salát alespoň 2 hodiny uležet. Salát podáváme studený. |
Poznámka
Servírujeme studené. Salát můžeme vylepšit i tím, že do něj vmícháme nasekanou pažitku.