Brambory v lesklé košilce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory v lesklé košilce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45274 |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
1 ks | Okurky nakládané |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr krémový |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
4 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 178,0mg |
Draslík | 928,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Olej slunečnicový, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Sýr krémový, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory v lesklé košilce postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme brambory, osušíme je a vykrojíme do nich ze strany křížek. |
2 | Předehřejeme troubu, připravíme si 6 čtverců alobalu, abychome do nich mohli jednotlivé brambory zabalit. Každý čtverec vymažeme olejem, brambory balíme odděleně do alobalu. Pečeme v ttroubě přibližně 45 minut. |
3 | Do mísy vložíme kysanou smetanu, ocet, olej, měkký sýr, hořčici, sůl, pepř, pažitku, vše promícháme, aby byla pomazánka hladná a krémová. |
4 | Oloupeme cibuli a vajíčka. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme nahrubo, nakládanou okurku a cibuli na jemno, přidáme do pomazánky a promícháme. |
5 | Upečené brambory zmáčkneme, aby praskl vyříznutý kříž. Odstřihneme vrchní část alobalu a potřeme pomazánkou. |
6 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.