Jednoduchý recept

Broskvový koláč s drobenkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45277

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
1 kg Kompot broskvový
125 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
100 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 499 kcal
Kilojoule 2 090kJ
17% Sacharidy 61 g
38% Tuky 29 g
1% Sodík 10 mg
10% Bílkoviny 6 g

Broskvový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:

1

Do větší zapékací mísy rozložíme půlky kompotovaných broskví rozkrojenou stranou nahoru, jemně je posypeme mletým zázvorem.

2

Broskvovou šťávu z kompotu - přibližně 1 dl - vaříme v hrnku 5 minut, dokud se přibližně dvě třetiny neodpaří. Pak teplou šťávou zalijeme broskve v míse.

3

Vlašské ořechy nasekáme a na pánvi rychle osmahneme. Ve velké míse smícháme mouku, osmahnuté ořechy, cukr a skořici, přidáme máslo a prsty směs mneme tak, aby se vytvořily malé hrudky. Touto drobenkou zasypeme broskve se šťávou.

4

Zapékací mísu vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů a pečeme 20 - 25 minut, dokud koláč nemá zlatavou barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept