Zeleninová polévka s pohankou a kořenovou zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s pohankou a kořenovou zeleninou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 45279 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory rané |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
3 g | Kmín drcený |
10 g | Petržel - nať |
30 g | Pohanka |
1 polévková lžíce | Polévkové koření |
1 polévková lžíce | Sádlo syrové |
1,5 l | Voda pitná |
10 g | Žampiony čerstvé |
60 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 2,6mg |
Draslík | 132,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 10,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Pohanka, Sádlo syrové, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Petržel - nať, Polévkové koření, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s pohankou a kořenovou zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvou petrželku propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme na jemno. Brambory, cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, pokrájíme nadrobno. Houby očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou, krájíme na stejné kousky jako zeleninu. Česnek oloupeme a utřeme. |
2 | Brambory vaříme v osolené vodě téměř do měkka. Přidáme k nim připravenou kořenovou zeleninu a pohanku-lámanku. Polévku omastíme sádlem, přidáme rozetřený česnek, okořeníme polévkovým kořením a krátce povaříme. |
3 | Do hotové polévky nasypeme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou.