Jednoduchý recept

Drákulova rajčatová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45280
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 špetka Pepř bílý
4 polévková lžíce Protlak rajčatový
1,2 kg Rajčata
4 kávová lžička Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
8 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
11% Sacharidy 40 g
20% Tuky 15 g
52% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 9 g

Drákulova rajčatová polévka postup přípravy receptu:

1

Vroucí vodou spaříme rajčata, poté je polijeme studenou, oloupeme je, odřízneme vršky, odstraníme stopky a nakrájíme dužinu. Cibuli a stroužek česneku oloupeme a pokrájíme.

2

Máslo rozehřejeme v hrnci, přidáme rozkrájenou cibuli, česnek a zaprášíme moukou. Mícháme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme zeleninovým vývarem a hrnec odstavíme ze sporáku. Mícháme, aby byla polévka bez žmolků, poté vrátíme zpět na sporák, přivedeme k varu, přidáme nasekaná rajčata, a pod pokličkou dovaříme 10 minut. Přidáme sůl, pepř, cukr a dáme na talíře.

3

Ozdobíme smetanou a bazalkou.

Poznámka

Podáváme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept