Jednoduchý recept

Grilované broskve na sladkém toustu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 45281

Ingredience

4 ks Broskve
400 g Chléb toastový
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Med včelí
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
2 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 699kJ
23% Sacharidy 83 g
39% Tuky 29 g
31% Sodík 612 mg
26% Bílkoviny 15 g

Grilované broskve na sladkém toustu postup přípravy receptu:

1

Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.

2

Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.

3

V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.

4

V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept