Jednoduchý recept

Hnědá omáčka se zeleninou a vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 45282
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

60 g Celer bulvový
1 ks Cibule
40 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
100 g Petržel kořen
0,3 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno červené
Na jíšku
300 ml Hovězí vývar základní
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
40 g Protlak rajčatový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 228 kcal
Kilojoule 954kJ
4% Sacharidy 15 g
99% Tuky 74 g
14% Sodík 274 mg
8% Bílkoviny 4 g

Hnědá omáčka se zeleninou a vínem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nahrubo nastrouháme.

2

Z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, do které vmícháme rajčatový protlak, zašleháme vývar a pod poklicí dusíme. Cibuli zpěníme na másle, přimícháme zeleninu, orestujeme do zlatova. Poté vmícháme k omáčce, osolíme, přilijeme víno, promícháme a na mírném ohni za častého míchání vaříme zhruba 40 minut, nakonec prolisujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Omáčku podáváme k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept