Paella toreadorská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella toreadorská
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45283 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 dl | Rýže dlouhozrnná |
2 kávová lžička | Sůl |
6 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 335,7mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pórek, Protlak rajčatový, Rýže dlouhozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella toreadorská postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky, mrkve oškrábeme, pokrájíme na kostky. Rozpůlíme papriky, odstraníme semínka a krájíme na proužky. |
2 | Z pórku odstraníme zelený vršek i dolní část, rozkrojíme na polovinu, opláchneme vodou. Poté rozkrájíme na jemné proužky. |
3 | Rozehřejeme ve woku olej, přidáme cibuli, osmahneme, přidáme rýži, rajčatový protlak, zeleninu a promícháme. Osolíme, přsypeme oregano, zalijeme vodou a pod pokličkou necháme vařit 25 minut. |
4 | Poté podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Voda na zalití musí být horká.