Jednoduchý recept

Brambory zapečené s květákem a uzeným masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45290

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Květák
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
250 g Uzené maso vařené
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 600kJ
12% Sacharidy 44 g
55% Tuky 42 g
10% Sodík 199 mg
32% Bílkoviny 18 g

Brambory zapečené s květákem a uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Brambory opláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka, květák omyjeme, rozebereme na co nejmenší růžičky. Uzené maso nakrájíme na malé kousky a v míse je smícháme s růžičkami květáku. Vejce rozšleháme.

2

Vetší zapékací mísu vymastíme, na dně a po stranách vyložíme plátky brambor. Vsypeme část směsi květáku a masa, osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu plátků brambor, na ně opět květák s masem, tak pokračujeme až do vyčerpání surovin. Poslední vrchní vrstva musejí být brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejíčky.

3

Mísu dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, než jsou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.

Poznámka

Servírujeme teplé. Levné, snadno a rychle připravené jídlo. Místo uzeného masa je možné použít pikantnější salám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept