Jednoduchý recept

Piškotová roláda pro začátečníky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 45291

Ingredience

130 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Marmeláda jahodová
90 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Poleva čokoládová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
3 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 154 kcal
Kilojoule 644kJ
6% Sacharidy 22 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 30 mg
4% Bílkoviny 2 g

Piškotová roláda pro začátečníky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vajíčka rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. V misce z bílků vyšleháme řidší sníh, postupně do něj zašleháme žloutky, 2 lžíce vroucí vody, cukr a nakonec i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

2

Na plech dáme pečicí papír, těsto na něj rovnoměrně rozprostřeme do tvaru obdélníku a pečeme v troubě přibližně 15 minut, dokud nemá zlatavou barvu.

3

Namočíme a vyždímáme čistou utěrku, posypeme ji trochou krupicového cukru. Upečený plát těsta na ni překlopíme, opatrně sundáme pečicí papír a pomocí vlhké utěrky těsto zarolujeme. Necháme 10 minut vychladnout.

4

Vyšleháme šlehačku. Vychladlou roládu robalíme a po celé ploše ji pomažeme jahodovou marmeládou. Pak naneseme šlehačku, roládu pomocí utěrky opět srolujeme a dáme do lednice asi na 20 minut ztuhnout. Roládu polijeme čokoládou.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept