Recept

Cibulová omáčka s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 45297
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bobkový list
350 g Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
60 g Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Ocet vinný
2 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Sůl
60 ml Víno bílé
Na omáčku
40 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká
30 g Protlak rajčatový
40 ml Víno červené
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 414 kcal
Kilojoule 1 732kJ
8% Sacharidy 29 g
39% Tuky 29 g
19% Sodík 382 mg
8% Bílkoviny 4 g

Cibulová omáčka s vínem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno a na másle na mírném plameni smažíme alespoň 10 minut za častého míchání. Poté vmícháme pepř, bobkový list, ocet a víno. Dusíme, až se množství tekutiny zredukuje.

2

Mezitím z másla a mouky usmažíme tmavší jíšku, vmícháme rajčatový protlak, zředíme zeleninovým vývarem, vínem a za stálého míchání na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Následně propasírujeme do cibule, osolíme a osladíme, přibližně 5 minut povaříme.

Poznámka

Omáčku servírujeme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept