Zapečené brambory s uzeným masem a brokolicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s uzeným masem a brokolicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45299 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Brokolice |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
250 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 140,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pepř černý mletý, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s uzeným masem a brokolicí postup přípravy receptu:
1 | Brambory pláchneme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Brokolici omyjeme, rozebereme na malé růžičky. Uzené maso pokrájíme na kousky, smícháme v míse s růžičkami brokolice. Vejce rozšleháme. |
2 | Vetší zapékací mísu vymastíme, dno a boční strany vyložíme plátky brambor. Poté vsypeme část směsi brokolice a masa, mírně osolíme, opepříme. Umístíme další vrstvu bramborových plátků, na ně zase klademe květák s masem, tímto způsobem pokračujeme až do vyčerpání surovin. Horní vrstvu budou tvořit brambory. Vše zalijeme rozšlehanými vejci. |
3 | Mísu dáme do trouby, předehřáté na 200 stupňů, zapékáme přibližně 25 minut, až budou brambory měkké a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka. |
Poznámka
Servírujeme teplé.