Brambory zapečené se sýrovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se sýrovou omáčkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 45300 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory vařené ve slupce |
70 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 94,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se sýrovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. |
2 | Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní mléko a smetanu, osolíme, opepříme a přisypeme nastrouhaný sýr. Za stálého míchání zvolna povaříme, aby se sýr rozpustil. Potom přimícháme nasekanou petrželku. |
3 | Sýrovou omáčku nalijeme na brambory a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. |